A D-vitamin jelentősége a látás támogatásában

Vitaminok és ásványi anyagok: szervezetünk nélkülözhetetlen alkotóelemei

A vitaminok és az ásványi anyagok kulcsfontosságú szereppel rendelkeznek szervezetünk egészséges működésének fenntartásában. Részt vesznek az enzimaktivitás szabályozásában, támogatják a vérképzést, védik szervezetünket az oxidatív stressz-szel szemben, hozzájárulnak a csontok és fogak egészségének fenntartásához. Elősegítik az idegrendszer megfelelő működését, támogatják a hormonális egyensúly fenntartását, az elektrolit- és vízháztartás szabályozását, hozzájárulnak az immunrendszer erősségének megőrzéséhez.

A vitaminok, azon belül a zsírban oldódó vitaminok csoportjának egyik jól ismert tagja a D-vitamin. A D-vitamin számos fontos feladatot lát el szervezetünkben:

1. Hozzájárul a csontokés fogak egészségének fenntartásához.
2. Elősegíti a kalciumés foszfor felszívódását.
3. Támogatja az immunrendszer erősségének megőrzését.
4. Gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.
6. Részt vesz az inzulinszint szabályozásában.
7. Támogatja az idegrendszeri funkciók működését.
8. Elősegíti a szív- és érrendszer egészségének fenntartását.
9. Támogatja a tüdő egészséges működését.
10. Hozzájárulhat a magas vérnyomás, a diabétesz és egyes autoimmun betegségek megelőzéséhez.

Írásunkban e felsorolásban szereplő ötödik pontban foglaltakat vizsgáljuk meg tüzetesen, s áttekintjük, hogyan járul hozzá a D-vitamin látásunk megőrzéséhez!

szem-d-vitamin

Hogyan segíti a D-vitamin látásunk megőrzését?

Szemünk egészségének szempontjából jelentős szerepe van az elegendő D-vitamin bevitelnek. A D-vitamin szintjének megfelelő szinten tartása hozzájárul a normál könnytermelés fenntartásához,a gyulladásos folyamatok csökkentéséhez és számos különféle szembetegség megelőzéséhez. Hiánya szemszárazsághoz, csökkent könnytermeléshez vezethet, továbbá fokozhatja a szemfelszíni gyulladás kialakulásának veszélyét. Fokozza a makula degeneráció, a szürke hályog és a zöldhályog kialakulásának esélyét.

Összegezve tehát, a D-vitamin kulcsfontosságú szereppel rendelkezik a szem egészsége és a jó látás fenntartásában. Napi ajánlott bevitele egy átlagos felnőtt esetében 50 mikrogramm, azaz 2000 nemzetközi egység (NE). Az elegendő D-vitamin bevitel biztosításához a kevésbé napfényes hónapokban - októbertől márciusig - érdemes D-vitamin étrend-kiegészítőt alkalmaznunk. 

Termékajánló: GAL D3 vitamin 30ml 4000NE és GAL K-komplex + D3 20ml

Mivel a D-vitamin a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik, a jó felszívódásés hasznosulás érdekében D-vitamin kapszulát, tablettát vagy cseppet étkezés közben fogyasszuk.

Értékes tápanyagok a szem védelméért

A szem egészségének megőrzésében fontos szerepet játszanak a vitaminok közül - a D-vitamin mellett - az A-, a C- és az E-vitaminok, a B6-, B9- és B12-vitamin, a riboflavin (B2-vitamin), a niacin (B3-vitamin) és a tiamin (B1-vitamin), továbbá a lutein, a zeaxantin és az omega-3 zsírsavak.

D-vitamin termékek

GAL D3 vitamin 30ml4000NE

GAL D3 vitamin 30ml 4000NE

A GAL D3 vitamin 30ml 4000NE a D3-vitamin BIO- és RSPO- minősítéssel is rendelkező pálma- és kókusz- olajból nyert organikus MCT-olajban oldva található meg a megfelelő felszívódásért és stabilitásért.

Ár: 2839 Ft
Megnézem
Újdonság

Dr. Herz Vegánmultivitamin komplex 60db

Dr. Herz Vegán multivitamin komplex 60db

Vegán komplex multivitamin bioaktív, jól felszívódó vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Ár: 2795 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!