Hangulatjavítás

A D-vitamin egyik jótékony hatásai közé tartozik hangulatunk javítása. Fontos megjegyezni, hogy nem minden esetben alkalmas a hangulat normalizálására, csak akkor, ha egyértelműen a D-vitaminhiány okoz hangulatingadozásokat, esetleg depressziót. Ugyancsak érdemes kiemelni, hogy a D-vitamin nem euforizál, csupán visszaadja életkedvünket és pótlása mellett könnyebben vesszük a napi akadályokat.

hangulat-dvitamin

Télen, a napsütéses órák számának csökkenésével gyakran álmosnak, fáradtnak és kedvtelennek érezhetjük magunkat. Ez részben köszönhető az enyhe D-vitaminhiánynak, valamint a melatonin túltermelődésének. Utóbbi idővel magától is rendeződik, D-vitamint azonban ilyenkor fontos bevinnünk.

Érdemes beépíteni étrendünkbe az olajos halakat, a lazacot, a tonhalat és a heringet. Ezeket keverhetjük salátákkal, ehetjük pirítós mellé vagy készíhetünk belőlük szendvicseket, de akár meg is süthetjük őket. Hetente legalább kétszer, de inkább háromszor javasolt halat fogyasztanunk, valamint tejet, és tejtermékeket, hogy elkerüljük a D-vitaminhiány kialakulását.

D-vitamin cseppek

Ha viszont már kialakult a hiány, szóba jöhetnek bizonyos étrend-kiegészítők. A D-vitamint zsírban oldódó vitamin, így olajos formában ajánlott bevinni. Bioboltok polcain találhatunk D-vitamin cseppeket és lágykapszulákat, ezeket részesítsük előnyben. Ezek valamivel drágábbak a tablettáknál és a porkapszuláknál, de felszívódásuk is jobb.

A D-vitamin cseppet bevehetjük magában, ebben az esetben elég a nyelvünkre cseppenteni a napi adagot. Amennyiben kisgyermeknek szánjuk a D-vitamint, étellel elkeverve adhatjuk be neki. A legtöbb D-vitamin csepp íze elenyésző, így nem érezni, ha ételbe keverjük.

Depresszió kiegészítő kezelésére alkalmazhatunk D-vitamint és halolajat, továbbá hasznos, ha minennapjaink részévé tesszük a testmozgást, a jógát, vagy a rendszeres relaxálást, meditációt.

Amennyiben bármilyen antidepresszánst vagy nyugtatót szedünk, a nyugtató hatású gyógynövények alkalmazása kerülendő, mivel a gyógyszer és a gyógynövények hatása összeadódik és ezzel nem kívánt mellékhatásokat okozhatnak, például aluszékonyságot, szédülést vagy fáradékonyságot.

GAL D3 vitamin 30ml4000NE

-19% GAL D3 vitamin 30ml 4000NE

Egyre több kutatás és szakember hívja fel a figyelmet a D3-vitamin korábban kevéssé ismert előnyeire és jelentőségére. Többek közt kiderült, milyen fontos szerepet tölt be az immunrendszer működésében is.

Ár: 2839 Ft
3490 Ft
Megnézem

BioCo OSTEOFEMINfilmtabletta 60db

-6% BioCo OSTEOFEMIN filmtabletta 60db

A készítmény hatóanyagi közül a D-vitamin hozzájárul az egyensúlyzavar és az izomgyengeség okozta esésveszély kockázatának csökkentéséhez.

Ár: 4890 Ft
5190 Ft
Megnézem

A és D vitaminhalolajból 250db kapszula (Swanson)

A és D vitamin halolajból 250db kapszula (Swanson)

Természetes forrásból származó halolaj kapszulában egyenként 5000NE A-vitamint és 400NE D-vitamint tartalmaz .

Ár: 4120 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!