Hangulatjavítás

A D-vitamin egyik jótékony hatásai közé tartozik hangulatunk javítása. Fontos megjegyezni, hogy nem minden esetben alkalmas a hangulat normalizálására, csak akkor, ha egyértelműen a D-vitaminhiány okoz hangulatingadozásokat, esetleg depressziót. Ugyancsak érdemes kiemelni, hogy a D-vitamin nem euforizál, csupán visszaadja életkedvünket és pótlása mellett könnyebben vesszük a napi akadályokat.

hangulat-dvitamin

Télen, a napsütéses órák számának csökkenésével gyakran álmosnak, fáradtnak és kedvtelennek érezhetjük magunkat. Ez részben köszönhető az enyhe D-vitaminhiánynak, valamint a melatonin túltermelődésének. Utóbbi idővel magától is rendeződik, D-vitamint azonban ilyenkor fontos bevinnünk.

Érdemes beépíteni étrendünkbe az olajos halakat, a lazacot, a tonhalat és a heringet. Ezeket keverhetjük salátákkal, ehetjük pirítós mellé vagy készíhetünk belőlük szendvicseket, de akár meg is süthetjük őket. Hetente legalább kétszer, de inkább háromszor javasolt halat fogyasztanunk, valamint tejet, és tejtermékeket, hogy elkerüljük a D-vitaminhiány kialakulását.

D-vitamin cseppek

Ha viszont már kialakult a hiány, szóba jöhetnek bizonyos étrend-kiegészítők. A D-vitamint zsírban oldódó vitamin, így olajos formában ajánlott bevinni. Bioboltok polcain találhatunk D-vitamin cseppeket és lágykapszulákat, ezeket részesítsük előnyben. Ezek valamivel drágábbak a tablettáknál és a porkapszuláknál, de felszívódásuk is jobb.

A D-vitamin cseppet bevehetjük magában, ebben az esetben elég a nyelvünkre cseppenteni a napi adagot. Amennyiben kisgyermeknek szánjuk a D-vitamint, étellel elkeverve adhatjuk be neki. A legtöbb D-vitamin csepp íze elenyésző, így nem érezni, ha ételbe keverjük.

Depresszió kiegészítő kezelésére alkalmazhatunk D-vitamint és halolajat, továbbá hasznos, ha minennapjaink részévé tesszük a testmozgást, a jógát, vagy a rendszeres relaxálást, meditációt.

Amennyiben bármilyen antidepresszánst vagy nyugtatót szedünk, a nyugtató hatású gyógynövények alkalmazása kerülendő, mivel a gyógyszer és a gyógynövények hatása összeadódik és ezzel nem kívánt mellékhatásokat okozhatnak, például aluszékonyságot, szédülést vagy fáradékonyságot.

D-vitamin termékek

GAL D3 vitamin 30ml4000NE

GAL D3 vitamin 30ml 4000NE

A GAL D3 vitamin 30ml 4000NE a D3-vitamin BIO- és RSPO- minősítéssel is rendelkező pálma- és kókusz- olajból nyert organikus MCT-olajban oldva található meg a megfelelő felszívódásért és stabilitásért.

Ár: 2839 Ft
Megnézem
Újdonság

Dr. Herz Vegánmultivitamin komplex 60db

Dr. Herz Vegán multivitamin komplex 60db

Vegán komplex multivitamin bioaktív, jól felszívódó vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

Ár: 2795 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!